perjantai 4. lokakuuta 2013

Lättyjä ja synttäreitä.

Synttäreitä vietetty, ja kivaa oli. :--) Jonin perhe oli täälä, niinkuin myös munkin. Jonin paras lahja oli se, että sen poika tuli tänne kans. :--) Siinä oli kyllä sen verran söpö tapaus että. <3

Vieraat oli lähteny, niin käytiin Jonin kanssa kaupalla hakemas lättyjen tekemiseen ainekset.
Täälä sitte paisteltiin lättyjä kahdentoista aikaan yöllä Jonin, siskojeni, sekä siskoni kihlatun kanssa. Hyviä oli. 


Ohje vielä tähän.

Lettutaikina:

1 l kulutus- tai kevytmaitoa
3 raakaa kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
margariinia tai voita paistamiseen
1. Kaada maito kulhoon, riko munat joukkoon ja sekoita.
2. Lisää jauhot vatkaten joukkoon.
3. Lisää ruokaöljy sekä suola, sekoita.
4. Laita margariininokare tai voita paistinpannulle. Odota että pannu on tarpeeksi kuuma – eli voi ruskistuu.
5. Kaada pannulle sen verran lettutaikinaa että seos peittää koko pohjan alueen.
6. Paista lätyt, letut, ohukaiset eli räiskäleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi, yksi kerrallaan.
7. Paista lettua 1-2 minuuttia ja käännä se paistinlastalla, paista vielä 1-2 minuuttia toiseltakin puolelta. Laita paistettu lätty sivuun lautaselle, kannen (tai folion) alle jotta se pysyy lämpimänä.
8. Aloita uudestaan kohdasta neljä, kunnes koko taikina on paistettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti